Bosbranden, jaarlijks terugkerende rampen voor mens en natuur. Steeds vaker bereiken berichten over enorme bosbranden het nieuws. Duizenden mensen raken er hun huis door kwijt, moeten alles opnieuw opbouwen, of zijn daar niet meer toe in staat. Ook veel dieren verliezen hun leven door de branden of door de gevolgen ervan. Om nog maar niet te spreken over de uitgestrekte natuurgebieden die verloren gaan. Gelukkig kunt u uw steentje bijdragen in het voorkomen van deze bosbranden.
Opwarming van de aarde
Veel wetenschapers wijten bosbranden aan de opwarming van de aarde. De aarde wordt steeds warmer. Dit komt onder andere door de toename van CO² in de lucht. Het is een letterlijk gevolg van onze welvaart, een groeiende wereldbevolking en ontbossing. Landbouw en natuurgebieden nemen namelijk CO² op en produceren zuurstof voor de hele wereld. Helaas verdwijnt er ieder jaar een beetje natuur om plaats te maken voor bebouwing.
Milieubewust leven
De productie van CO² is uit balans. Veel Nederlanders proberen de neerwaartse spiraal om te draaien door milieubewuster te leven. Zij realiseren zich namelijk dat zij tijdens veel alledaagse activiteiten het milieu belasten. Milieubewuster leven kan soms een hele investering lijken. Zeker als je denkt aan een elektrische auto of een volledig elektrisch huis. Maar heeft u er ook eens over nagedacht dat u juist ook milieubewuster bezig kunt zijn, door het kiezen van een milieubewuste hobby? Tuinieren is één van de weinige hobby’s die geen CO² produceert, maar juist reduceert. Hoe meer planten, des te meer u de natuur helpt om weer in balans te komen.
Natuur in balans
Een tuin heeft nog meer voordelen voor de natuur. Zo komen er door de aanleg van een tuin meer insecten in uw omgeving, welke vogels weer graag eten. Regenwater kan via uw tuin infiltreren in plaats van wegspoelen via het riool. Voor de mens is tuinieren rustgevend en kan het zelfs therapeutisch worden voorgeschreven. Door stenen te vervangen voor groen daalt de temperatuur op zomeravonden. En door de verdamping van water via de planten daalt de temperatuur nog sterker. Planten hebben dus een zeer grote impact op onze omgeving en op de wereld.
Taxus voor de natuur
Een krachtige manier om uw steentje bij te dragen is door het planten van een taxushaag. In de tuin kost de taxus relatief gezien weinig tijd. Deze hoeft namelijk maar 1 tot 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Een taxus heeft veel bladeren en juist het blad van een plant neemt CO² op. Op deze manier heeft de taxus een goede verhouding tussen onderhoud en natuurlijke waarde. Taxus is bovendien een inheemse plantensoort met een dichte structuur, waar vogels graag in nestelen.
Draagt u al uw steentje bij in het voorkomen van bosbranden? Of bent u nog op zoek naar een krachtige manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan? Bestel Taxus baccata bij TaxusTopper en breng te natuur terug in balans!